KVÁSKOVÝ CHLÉB

1. února 2016 v 12:07 | supice |  EKOLOGIE, ZDRAVÍ, OSOBNÍ ROZVOJ
Kváskový chléb se od běžného chleba liší použitím vlastního, nejlépe námi vytvořeného kvásku místo kupovaných kvasnic (droždí). A proč je vlastně lepší péct z kvásku? Je to jednoduše mnohem zdravější. Pokud by Vám tato odpověď nestačila, podrobnější vysvětlení rozdílu mezi kváskem a kvasnicemi najdete v tomto odkaze.
Kvásek je možné koupit, ale dle mého názoru je lepší variantou si jej založit doma. Pokud dodržíte veškeré pokyny, měl by se podařit každému. Navíc si budete stoprocentně jisti, že v něm nejsou žádná aditiva. Při zakládání svého vlastního kvásku jsem postupovala podle tohoto návodu.
Po úspěšném založení kvásku jsem se rozhodla upéct svůj první kváskový chléb. Opět jsem postupovala podle receptu.
Co se týče pečení domácího pečiva, určitě ho mohu jen a jen doporučit. Nejenže si do něj dáte cokoliv, co chcete (např. různá semínka, ořechy, bylinky), zároveň máte radost z toho, že jste si jej dokázali úpéct sami a také uděláte dobře pro své zdraví.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.