POLÉVKA Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

8. dubna 2016 v 10:44 | supice |  ZDRAVÉ RECEPTY

- pro zobrazení receptu stačí rozkliknout článek -


INGREDIENCE
4 lžíce másla
hladká mouka
cibule
1,2 litru vody
2 brambory
200g medvědího česneku
smetana ke šlehání
sůl

Uděláme nejlépe pokud použijeme potraviny z vlastních zdrojů (zahrádka, příroda). Pokud to není možné, nakupujeme potraviny pěstované v ekologickém zemědělství, pokud možno z České republiky, z jiných zemí vybíráme potraviny s označením fairtrade.

POSTUP
Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a poté do něj přisypeme tolik mouky, aby se nám vytvořila klasická jíška. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme vodu, brambory nakrájené na kostičky, lžičku soli a medvědí česnek. Vaříme dokud nezměknou brambory a potom vše rozmixujeme. Přidáme půl kelímku smetany a promícháme. Nakonec dochutíme solí případně dokořeníme podle chuti. Podáváme s opečenýcm chlebem (recept na domácí kváskový chléb zde).

Pokud budete chtít polévku řidší, stačí na začátku vynechat přípravu jíšky a na másle osmahnout rovnou cibulku.



 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.