BRAMBORÁKY S KOPŘIVAMI

4. května 2016 v 19:20 | supice |  ZDRAVÉ RECEPTY

- pro zobrazení receptu stačí rozkliknout článek -


INGREDIENCE
5 větších brambor
vejce
mléko
hladká mouka
česnek
hrst kopřiv
pár plátků šunky
majoránka
sůl
olej

Uděláme nejlépe pokud použijeme potraviny z vlastních zdrojů (zahrádka, příroda). Pokud to není možné, nakupujeme potraviny pěstované v ekologickém zemědělství, pokud možno z České republiky, z jiných zemí vybíráme potraviny s označením fairtrade.

POSTUP
Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce a trochu mléka. Poté celou směs zahustíme moukou. Vznikne nám těstíčko, které dochutíme dozdrcenými stroužky česneku (množství záleží na síle česneku), poté přidáme nakrájené kopřivy, které jsme předem spařili horkou vodou (nebojte, už prlit nebudou) a taky nakrájenou šunku. Dochutíme majoránkou a solí. Nakonec z obou stran osmažíme na oleji.

Panuje přesvědčení, že smažená jídla nejsou zdravá. Věřím, že nejsou zdravá při časté konzumaci. Když si ale občas dopřejeme takovýto bramborák za předpokladu, že jej zhotovíme z kvalitních surovin, nevidím na tom nic špatného. Některé internetové stránky přesto nabízejí bramboráky ve zdravější variantě, a to pečené v troubě. Je to na Vás.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.