DOMÁCÍ JOGURT

3. června 2016 v 11:17 | supice |  ZDRAVÉ RECEPTY

- pro zobrazení receptu stačí rozkliknout článek -


INGREDIENCE
0,5l plnotučného mléka
lžíce bílého jogurtu

Uděláme nejlépe pokud použijeme potraviny z vlastních zdrojů (zahrádka, příroda). Pokud to není možné, nakupujeme potraviny pěstované v ekologickém zemědělství, pokud možno z České republiky, z jiných zemí vybíráme potraviny s označením fairtrade.

POSTUP
Nejdůležitější je čistota. Proto propláchneme vroucí vodou veškeré nástroje, se kterými budeme pracovat (hrnec, lžíci, skleničku). Nechceme totiž v našem domácím jogurtu žádné jiné bakterie než ty, které jsou potřeba. Ohřejeme tedy mléko v hrnci a naočkujeme jej jogurtem. Promícháme a nalijeme do sklenice. Uzavřeme a dáme na teplé místo. Já sklenici zachumlala do peřin. Po 4 až 12 hodinách by měl být jogurt hotový. Je to individuální. Když se nám konzistence líbí, uschováme do lednice a je hotovo.

Lze samozřejmě dělat jogurt i ve větším množství. Pro mě to byla premiéra, a tak jsem radši dělala v malém.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mija Mija | Web | 3. června 2016 v 11:40 | Reagovat

juuuu, mnam! :-) asi vyzkousim

2 supice supice | E-mail | Web | 7. června 2016 v 7:28 | Reagovat

[1]: Určitě vyzkoušej;) Zkoušeli jsme ho rozmixovat s jahodami a mlékem a bylo to moc dobré:))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

supice.blog _supice_supice.blog

-