POHANKOVÉ LÍVANCE S TVAROHEM A JAHODAMI

15. června 2016 v 13:44 | supice |  ZDRAVÉ RECEPTY

- pro zobrazení receptu stačí rozkliknout článek -



INGREDIENCE
2 vejce
zakysaná smetana
pohanková mouka hladká
jahody
tvaroh
cukr
sůl
olej

Uděláme nejlépe pokud použijeme potraviny z vlastních zdrojů (zahrádka, příroda). Pokud to není možné, nakupujeme potraviny pěstované v ekologickém zemědělství, pokud možno z České republiky, z jiných zemí vybíráme potraviny s označením fairtrade.

POSTUP
Oddělíme bílky a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme se zakysanou smetanou a špetkou soli. Poté přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo těsto konzistencí podobné tomu palačinkovému. Pak přimícháme sníh z bílků (zastupuje kypřicí prášek). Na pánvi potřené olejem vytváříme z těsta malé lívance. Když máme dosmaženo z obou stran, necháme lívance vychladnout na talíři a připravíme si tvarohovou náplň, kterou dochutíme cukrem. Tu vždy namažeme na lívanec, na ni naklademe plátky jahod a poté přiklopíme dalším lívancem opět potřeným vrstvou tvarohu.



 


Komentáře

1 misa660 misa660 | Web | 7. srpna 2016 v 9:56 | Reagovat

mňam! dala bych si

2 supice supice | E-mail | Web | 9. srpna 2016 v 11:59 | Reagovat

[1]: To nejsi sama:)))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.